Wednesday, 4 November 2015

Airis Azalea๐Ÿ˜Š

Walaupun agak cliche..tapi i tetap nak cakap:


Comeynye anak aku nih.


Hehehe.


Sebenarnya nak story pasal pengalaman lahirkan bb zaza ni tapi si zaza ni kat sebelah ..tangan beliau letak atas tangan i yang tengah taip ni.

Alahai anak.

Kang tulis2 lama2 tangan dia jengg krengg ha bergerak2 ikut siku momi.

So mlm ni nk story pasal nama Airis.

Sebenarnya before she was born,i ada mimpi ..tengok buku sekolah anak..

Dia tulis sendiri nama dia..Airis Nur Illiyah.

Omgad.so kiut.



So nama Airis tu memang pekat melekat dalam hati ni.

Jadi masa kandungkan Amanda..i dah tetap niat nak letak nama anak Airis Nur Illiyah kalau gegirl.

Tapi dedi telah meng VETOkan dirinya n letak nama anak Amanda Ayra.

Alhamdulillah la.the name suit her very well.

Dahla cam amoi.

Dan menjadi kegemaran nyonya2 dan makcik2 walo kemana saja beliau pegi.

Nama Amanda pon mcm nama cina dah.

Tup3 pegnen kali ke 3 ni..gegirl jugak.

Dedi dah xsexcited sangat nak namakan anak n leave it to me to decide.As long as (NAK JUGAK SIBUK PADAHAL ANAK2 BINTIKAN DIA) kena letak nama Azalea.

So apalagi..sesi fikir2 la nak letak apa..

End up letak Airis Azalea yang bermaksud Bunga Yang Mekar Selamanya.


Airis sayang,

Momi mtk maaf kalau Airis tak suka nama Airis and ada orang ejek nama kao apahal cam nama kereta tu Iriz..

Airis wat ฤบek wat pis ja ok..

Bila dekat sekolah menengah atau unibesiti atau Airis dah reja nanti..Xde sapa nak ejek awak lagi syg..

Momi harap Airis selalu jadi bunga yang mekar lam hati momi foreber eber.

Walaupun masa Airis lahir hati momi 90% kat kakak yaya tapi tengok je muka Airis atas dada momi petang Airis lahir tu..hati momi dah jatuh sayang dah kat Airis..so sekarang 50-50 dah..

Jangan pernah rasa down tao kalau kulit Airis stay cam sekarang and tak secerah kakak yaya..


Airis cantik sangat dan comel sangat kat pandangan mata momi.

Momi sayang awak darling..makin hari makin banyak peel Airis yang buat momi rasa Airis sangat special.

Welcome.to our family sayang..

Dada n momi n kaka yaya sayang Airis 200%.

You complete us all sayang..๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™

Love,
Momi



Saturday, 12 September 2015

Our blessing_september girl

sedar tak sedar anak momi dah setaon..

Ya Allah hai..kejap je masa berlalu.Rasa macam baru semalam beranakkan yaya tau.

Yaya,momi mintak maaf ye xde grand celebration kat yaya dis year..Momidedi tengah prepare utk adik..

adik pun dh 35weeks sekarang.

OMG.IM GONNA BE   A MOM OF TWO!!

*nangis*

rasa macam tak percaya je.Umur 30 anak dah nak masuk 2..

Ramai akan cakap eh baru 2 tapi mind u..i was married at 28.

LOL.

im not as fertile as i think when i first ttc but God plan is the greatest.

2 tahun berturut2.

Terima kasih Allah atas kurniaan ni.

kakak yaya tengah teething sekarang.Shian baby momi..gigi dah ada 4 (2 bawah 2 atas),tapi beliau baru sekarang sakit ..

tak tahu nak bagi makan apa.bg bubur beliau xnak.bg roti beliau nak.

Jumaat: Just macam cirit2 je..Ingatkan sebab kismia.Then yaya start tak nak makan.Refuse bubur..bagi roti baru nak tu.pun sikit.Then tidur terjaga 2 malam dah bangun.First night bangun main2.Seken night bangun nangis

Sabtu:Start muntah lepas minum susu.Banyak garu telinga kiri.I was hoping it is not otitis media sebab masa korek pakai cotton bud she was not crying.layan lagi ada la.

check2 lam internet,its among the symptom for teething baby.

Betul.dia lapar tapi bila makan beliau akan nngis lepas tu buat signal tangan sambil geleng "xmau xmau"

(comelnya).

Kesian baby momi.

momi harap gigi yaya cepat tumbuh ya.

u wont be in pain anymore.

aminnnnnn.




Sunday, 2 August 2015

Happy 11months young My dear Amanda.

Yaya,


Mommy love u.

Mommy janji bila adik AA keluar nanti pun,sayang mommy kat yaya takkan berubah walau sedikit.

U r my miracle baby 


Love u.


Happy 11 months young sayang.


Hadiah toys mintak kat dedi ok.


Adik AA is a girl.InsyaAllah..ada geng Kak yaya.So far adik dah 29weeks and very healthy.Alhamdulillah.

Dedi seronok sebab dah ada tambahan lagi 1 girlfriend .total girlfriend dedi sekarang 3.wohohohoho.

YAYA 1 DAYS YOUNG

YAYA 11MONTHS YOUNG
So celebrating yaya birthday 11 months ingat nak  bawak ke Farm in the city kat Seri Kembangan.End up main ball dgn gym exercise kat Main Place je.Hujan kan.

But we are glad she looks so happy.


Update on momi:


Tembun dah :)

29 weeks preggy!!!






Pasca Raya 2015

Rosak gambar raya weols tahun nI.


1-tiada gambar bertiga.

Selalu we ols masa xde anak ada banyak masa nak selfie melfie.lepas ada anak..semua benda lain terlupa.gambar raya bertiga pun lupa.

2-anak buat peel time ambil gambar raya 1 family.

Nah buktinya.


FAIL LA KAKAK!



Aduhai anak.



Tuesday, 30 June 2015

Kakak 10months dan Adik 6months

Betulke adik dah 6months.


Bolehx nak cakap dah lupa adik sebenarnya umur berapa nih?


Kalo x silap EDD adik 21 Oct liddat tapi judging by my tummy..and how active adik bergolek kat dalam..Dah macam nak bersalin bulan 9 je.


Ah sudah.

Adakah akan keluar awal mcm kakak?


Hahahahah


What a bad momi i am.

On other notes,kakak sangat gedik ya allahhh semenjak domenjak ni.


Clingy Sgt sgt. Semalam masa org azan berbuka..dia dah mengamuk nk tidoq.Terpaksala dedi pegi dudu dalam bilik dulu..lepas tu take turn dgn momi.

Then bila nak angkat tidur dalam baby cot beliau akan nangis.tau pulak dia kita angkat!!!

kekadang tgh2 mlm kan kalau dia nangis lapar or for the reason yang xtahu kepala punca..i feel like walking out of the door and sleep on the other room.

Bukan sebab apa..sebab dia tendang2 kick adik..then nak nenen..

Susu mmg dh xde..dia comfort sucking ja.then sambil nenen sambil kicking adik.

Janganla hendaknya adik keluar nanti lekuk2 ha sbb hari2 kena kick kakak.

Hish mintak simpang.

Semalam mmg kemuncak dia cranky.Sebab dedi jarang tidur sekali..then semalam dedi tetiba tidur dgn kitorang..kakak jadi mcm culture shock.Nangis meraung2.

Gatal muka sebab nyamuk gigit ke apa ke xtau.Bagi susu xnak.toleh muka.

Bg nenen .nak.tapi lepas 5 min nangis balik.

oh amanda.

esok no more tidur awal ok.selagi xpukul 9 momi xnak bg awak tidur.



Monday, 27 April 2015

Hi all,'



sigh.



Sejak domenjak ni hidup rasa kucar kacir sikit.''


Perasaan bercampur baur. Ada hari rasa bahagia sangat.

Ada hari rasa happy giler.

Ada hari rasa xpenat.Buat la apa pun..jaga anak..masak kat suami..kerja jalan banyak2..semuanya berasa IKHLAS.


sekarang rasa macam crap.

rasa menyesal pun ada.

rasa penat yang terlampau. jaga anak tengah2 malam pun rasa nak mengamuk sebab why me saja kena jaga anak when orang lain sedap sedap tidur.

Dahla sensiang pun me jugak yang  menjaga anak.


sigh.


Sian adik baby. Tak tahu apa2.

dia xtahu momi dia hari2 berperang dengan perasaan dok fikir..macam mana keadaan nanti masa adik baby 1bulan..kakak 1 tahun 1 bulan masih nangis malam2 nak nenen momi.

lepas tu adik pulak nangis.

masa tu mesti rasa nak potong badan  jadi dua.

1 belah kat adik.

1 belah kat kakak.

Serik sangat.

memang anak anugerah Allah. Tapi entahla.


sebab tu hari2 berasa sangat kesian kat adik.


Situasi adik sekarang  mesti macam me masa dalam perut mak.


sebab me and along beza 1 tahun 4 bulan.

masa me dilahirkan along baru belajar jalan. Mak mesti kerja mengamuk sepanjang masa sebab penat jaga along dan dalam masa yang sama pengandungkan me.

Semoga adik tabah lam perut momi.

Momi tak dapat nak manjakan diri dan manjakan adik macam masa mengandungkan kakak dulu tau adik,


Sorry na momi xdapat nak makan yang sedap2 sangat. Takdak masa nak makan salad bagai...jus setiap hari..

ada hari momi makan sedap2...ada hari momi melantak ja apa yang ada kat rumah..

ada hari momi tunggang je minum apa2 je dalam peti ais tu yang banyak gula dan karbonat.

ada hari momi lapar tapi xdak makanan dalam rumah sebab momi xlarat nak shopping dan masak..momi makan megi..


dulu masa kakak,momi makan Salindah hari2..sekarang momi lagi sibuk jaga kakak dari jaga diri dan adik kat dalam.


Sorry na adik.


Bertabah tau dengan momi.

Membesar dengan sihat..tabah..dan jadi insan yang berjaya dalam hidup tau.

Sebab bila adik besar nanti..adik rasa apa momi rasa sekarang..

sebagai anak kedua..rasa xdisayang sangat je tapi momi sangat sayang mak abah momi( tok dgn wan).

tapi kali ini..momi akan buat yang terbaik kat adik..

adik akan jadi anak kedua yang sangat disayangi momi ok..


bertabah ye adik..


momi akan bertabah jugak untuk adik.

momi promise.